11 Σεπ 2008

John Fowles – Magus (Ο Μάγος)

ΠΡΟΣΟΧΗ: UPDATE ΕΔΩ!


Αυτό το βιβλίο μού το σύστησε κάποιος πριν κανένα χρόνο, με τα θερμότερα λόγια. Ακόμα ψάχνω να θυμηθώ ποιος, με την κλασική αφηρημάδα που έχω.

Θυμάμαι το έψαχνα στα βιβλιοπωλεία συνέχεια. Δεν το έβρισκα πουθενά. Είχα φάει τον κόσμο, είχα φάει το ίντερνετ, έμαθα ότι έγινε ταινία με τον Μαϊκλ Κέην και τον Άντονυ Κουήν (όχι επιτυχία, από ό,τι διάβασα), και γενικά για πολύ καιρό ήταν ένα βιβλίο-φάντασμα.

Ωστόσο, δεν ήταν γραφτό να μου ξεφύγει. Πριν μερικές βδομάδες, στον Πύρινο Κόσμο, ενώ κυριολεκτικά είχα μπει μέσα στα ράφια για να βρω “περίεργα” βιβλία”, πήγα για...διάλειμμα στα ράφια με τα λογοτεχνικά. Κι εκεί έπεσε το μάτι μου στο βιβλίο αυτό, γουρλωμένο κι έκπληκτο (το μάτι, όχι το βιβλίο). Αμέσως, λοιπόν, άφησα τις παραφιλολογίες κι έπιασα τις φιλολογίες.

730 σελίδες το βιβλίο, αλλά δε με πτόησε το γεγονός. Κι έτσι, μετά από δυο βδομάδες, το φρούριο έπεσε, μετά από ένα θαυμάσιο ταξίδι περιπέτειας, μυστηρίου, μυστικισμού, μυστικών και ντοκουμέντων (γιατί μέχρι το τέλος δε λένε κουβέντα), γραφής που αγγίζει αυτή των beats σε ορισμένα σημεία και στο τέλος...

...Όχι, δε θα σας πω. Δε θέλω να χαλάσω την έκπληξη. Αν και δεν είναι μια, είναι πολλές. Κι αν δεν είχα διαβάσει το Illuminatus! πρώτα, πιστεύω πως αυτό θα ήταν το βιβλίο-αποκάλυψη. Αν και κάτι με κάνει και υποψιάζομαι πως ίσως το δαιμόνιο δίδυμο που έγραψε τους Ιλλουμινάτηδες, να είχε διαβάσει και το Μάγο.

Και στον τίτλο αυτού του post, ίσως θα έπρεπε να αντικαταστήσουμε την παύλα με ένα κόμμα.

Ακόμα ψάχνω να βρω ποιος μού το σύστησε. Τηλεφώνησα σε όλους τους συνήθεις υπόπτους, αλλά ο δράστης δε βρέθηκε ακόμα.

Maybe I got mindfucked and godplayed – without gods and without plays.
Maybe.

Όπως και να 'χει, ένα κατάλαβα: τα μυστικά είναι στη λογοτεχνία, σε ένα ατέρμονο, υπέροχο κρυφτό.

Φτου και βγαίνω!

4 σχόλια:

Sinnerman είπε...

μου το σύστησαν και σε εμένα.. λεω να αρχίσω απο σήμερα το ταξίδι της αναζήτησης του. μπορεί να είναι και πιο μυστικιστική η αναζήτηση απο το ίδιο το βιβλίο..

fish eye είπε...

θα ηθελα να μου το εξηγησει καποιος..

streetover είπε...

Στα ελληνικά ή στα αγγλικά το διάβασες;

Unknown είπε...

@Ωριων: ναι, καπως ετσι. Πώς ηταν;

@Αγκαλιες του φεγγαριου: Πανω-κατω λεει τα αυτονοητα, αυτα δηλαδη που πιστευουμε κι εμεις αλλα σπανια τα πραττουμε. Θα δεις. Αλλιως, αν δεν την παλευεις με 750 σελιδες διαβασε τις Σειρηνες του Τιτανα του Vonnegut, που λεει τα ιδια πανωκατω, αλλα σε λιγοτερες σελιδες και με χιουμορ, αντι για μυστικισμο.

@Streetover: στα ελληνικα, δεν ειμαι τόσο μαζοχιστρια πια =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...