17 Δεκ 2010

23 τρόποι για υπέροχα Χριστούγεννα


Χριστούγεννα: μια λέξη που για πολλούς είναι χαρά, για άλλους πονοκέφαλος. Ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, τα χριστουγεννιάτικα στις βιτρίνες άρχισαν να αγχώνουν τους ανθρώπους ήδη από το Νοέμβρη: για άλλη μια χάλια χρονιά που πέρασε, για τα δώρα που πρέπει να πάρουν με τα χρήματα που δεν έχουν, για τη μοναξιά των γιορτινών ημερών και για την ασυμφωνία όλων αυτών των χρωμάτων και των φώτων με το κλίμα της εποχής.

Ε, λοιπόν, όχι, φίλοι μου. Εμείς σε αυτό εδώ το μπλογκάκι αντιστεκόμεθα σθεναρά στην τάση που θέλει τους ανθρώπους να είναι δυστυχισμένοι τις γιορτές. Αρχίζει να γίνεται της μοδός και απεχθανόμαστε τη μόδα.

Ιδού, λοιπόν, τι να κάνετε για να περάσετε τα Χριστούγεννά σας μέγκλα, που έλεγε και ο Τσιφόρος.


    1. Διαβάστε πολύ Τσιφόρο. Και το Illuminatus! Trilogy. Και θα καταλάβετε γιατί οι τρόποι είναι 23, fnord. Και τι είναι το fnord.

    2. Βγείτε να πείτε τα κάλαντα. Αρνηθείτε να πληρωθείτε με χρήματα. Απαιτήστε φρούτα και γλυκά.

    3. Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι φάτε τα φρούτα και τα γλυκά που μαζέψατε από τα κάλαντα. Συνοδέψτε τα με κόκκινο γλυκό κρασί. Θα κάνετε υπέροχο μεθύσι (η γλυκόζη επιταχύνει την απορρόφηση του αλκοόλ) και θα χαζογελάτε με την οικογένεια σε χρόνο μηδέν.

    4. Απαγορέψτε διά ροπάλου την γκρίνια στο γιορτινό τραπέζι. Ξέρετε όλοι σας ότι υπάρχει η οικονομική κρίση παντού, μην της κάνετε τη χάρη να την τραπεζώσετε κιόλας.


    1. Αν κάποιος στο τραπέζι αναφερθεί στα οικονομικά, βάλτε τον τιμωρία στη γωνία. Γράψτε στο μέτωπό του τη λέξη “ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ” και γράψτε στον Άγιο Βασίλη ότι ήταν κακό παιδί.

    2. Κατόπιν, πείτε του γιατί ενδεχομένως θα είναι πιο ωραία με την κρίση.

      (Η κρίση είναι πουλί που χέζει τραγουδώντας)
    3. Αν κάνετε ρεβεγιόν με ξινισμένους “καλοθελητάδες” συγγενείς, εφοδιαστείτε πολεμικά: πάρτε χειροβομβίδες (θετικές σκέψεις), δίκαννα (άμυνα σε ενδεχόμενα σχόλια-τσούχτρες-βιτριόλι για να ξεβουλώσει η τουαλέτα) και μια σόδα να τα χωνέψετε.

    4. Σε κάθε περίπτωση, δώστε στον εαυτό σας το προνόμιο της αμφιβολίας σε όσα θα ακούσετε, γιατί ξέρετε, άνθρωπος εσείς, άνθρωπος κι ο άλλος. Όχι ο Yoda, ο Pai-Mei, σοφός σολομός της ιρλανδικής μυθολογίας κτλ.

    5. Αγοράστε δώρα μόνο στα παιδιά.

    6. Στους μεγάλους κάντε αγκαλιές. Αληθινές αγκαλιές, να τις νιώθετε, όχι τυπικές. Και περάστε χρόνο μαζί τους. Αυτό που λείπει πραγματικά από τους ανθρώπους στις μέρες μας είναι η στοργή και η συντροφικότητα.

    7. Μην ξοδέψετε ολόκληρο Φορτ Νοξ για να ευχηθείτε καλή χρονιά μέσω μηνυμάτων και κινητών. Είναι απαίσιο και, με την κρίση, επικίνδυνο. Μιλήστε από κοντά. Αλλιώς από σταθερό. Αλλιώς από skype.

    8. Αν είστε από αυτούς που νιώθουν μόνοι τα Χριστούγεννα, πέρα από το είστε βλαμμένοι και ανεπίδεκτοι και δεν ξέρετε από Πνεύμα των Χριστουγέννων, να ξέρετε ότι εσείς, ειδικά εσείς, δεν είστε μόνοι. Υπάρχουν άπειροι βλαμμένοι του είδους σας εκεί έξω.

    9. Αν είστε αυτούς που νιώθουν κατάθλιψη τα Χριστούγεννα, επειδή αισθάνονται πως πρέπει να ψυχαναγκαστούν για να δείξουν χαρούμενοι, πέρα από το είστε βλαμμένοι και ανεπίδεκτοι και δεν ξέρετε από Πνεύμα των Χριστουγέννων, ψυχαναγκάζεστε χειρότερα. Πιείτε λίγο κρασί, φάτε και τα γλυκά και τα φρούτα από το γιορτινό τραπέζι, και μη σκέφτεστε τόσο επιτέλους. Θυμηθείτε πως δεν κάνετε έτσι τη διαφορά και πως το indie είναι το νέο trendy.

    10. Αν θέλετε ντε και καλά να γίνετε σουρωτήρια το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ξεκινήστε προθέρμανση στο σπίτι και μετά βγείτε έξω.

    11. Μην παίξετε χαρτιά με παππούδες: θα σας πάρουν τα σώβρακα. Το ζω κάθε χρόνο και ο παππούς μου φοράει ροζ σουτιέν.

    12. Στα χαρτιά, αντί για χρήματα, βάλτε ως μάρκες κάτι άλλο. Από φασόλια μέχρι το ποιος θα κάνει τη λάντζα. Θα γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό.

    13. Φροντίστε να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να παχύνετε. Έχετε το δικαίωμα. Κι επίσης, αν γίνει zombie apocalypse, πρέπει κάπως να χορτάσουν και τα έρμα τα ζόμπι.

    14. Μην μπείτε στον κόπο να κάνετε απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε. Ξέρουμε όλοι πόσο χάλια πήγε, μη δηλητηριάσετε τις διακοπές σας με αυτό.

    15. Αν είστε από αυτούς που κάνουν απολογισμό, πέραν του ότι είστε βλαμμένοι και ανεπίδεκτοι και εν δυνάμει ψυχαναγκαστικοί, τουλάχιστον μην είστε παραπάνω αυστηροί με τον εαυτό σας από όσο πρέπει: Θυμηθείτε δύο πράγματα: 1. Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους. 2. Έχετε δικαίωμα να περάσετε καλά τις γιορτές.

    16. Αντί να κάνετε απολογισμό του 2010, σκαρφιστείτε τρόπους να κάνετε το 2011 μοναδικό. Θα ακολουθήσει post με ανάλογες προτάσεις εν καιρώ.

    17. Αν είστε από αυτούς που τους πιάνει κατάθλιψη όταν μαζεύουν τα χριστουγεννιάτικα, υποκριθείτε πως παίζετε στριπ-πόκερ με το δέντρο. Bonus πόντοι αν χάσετε και γδυθείτε εσείς.

    18. Φροντίστε να μη σας πιάσει μεθεόρτια κατάθλιψη. Σας θέλουμε ζωντανούς και έτοιμους a las barricadas.

    19. Κάθε φορά που νιώθετε εκτός κλίματος, ανατρέξτε σε αυτό εδώ το ποστ.

7 σχόλια:

plektou είπε...

Kataplhktiko! agaphsa to 5 :D:D

Unknown είπε...

Eyxaristw poly poly =)

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

συμφωνω μαζι σου
http://www.i-diadromi.com/2010/12/23-pooka.html

Unknown είπε...

Με τιμά η αναδημοσίευση, να έχετε υπέροχες γιορτές με υγεία, χαρά, γέλια και πολλά γλυκά!

tempelxaneio είπε...

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα σου, είμαι βλαμμένη, βλαμμένη και βλαμμένη. Έρχομαι να σε μπουκώσω με μελομακάρονα!!!

Unknown είπε...

και δηλωτή, παρακαλώ!

Unknown είπε...

Αν και δεν εισαι βλαμμενη, εφοσον διαβαζεις το Illuminatus :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...