3 Νοε 2010

Έλα να διχαστούμε, ντάρλινγκ



Το ξέρουμε το ποιηματάκι: ο άνθρωπος, από τα γεννοφάσκια του, ξέρεις, τότε που είναι τα νύχια απαλά και το χνουδάκι το χαϊδεύει ο άνεμος, δύο πράγματα θέλει να καταφέρει, πέρα από το κλασικό τρίπτυχο μαμ-κακά-και-νάνι: Πρώτον, να ξεχωρίσει από την άοσμη και άχαρη (όπως πιστεύει) μάζα. Δεύτερον, να ανήκει κάπου, να φτιάξει, δηλαδή, τη δική του συμμορία.

Αυτό είναι από τα πιο παλιά οξύμωρα του μάταιου τούτου κόσμου, και, ακριβώς επειδή είναι οξύμωρα, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με πολέμους, αίματα, σπλάττερ, διχόνοιες, τριχόνοιες και ούτω καθ' εξής, και με λογής λογής -ισμούς: Ο καθείς έτρεχε να βάλει στον εαυτό του μια ταμπέλα και μετά να την κοτσάρει και σε άλλους, για να γίνουν μια συμμορία, μια κατηγορία, μια καινούρια συνοταξία της συνομοταξίας homo sapiens βρε παιδάκι μου.

Κι ενώ γίνονταν όλα αυτά και επήξαμεν εις τους -ιστάς και τους -ικούς, βγαίνει κάπου, κάπως, κάποτε ένας συγγραφεύς (ο Στήβεν Κινγκ, θαρρώ, αν και δεν μπόρεσα να το επαληθεύσω, παρότι το έψαξα) και γράφει: Τελικά, μάγκες, σε δύο κατηγορίες χωρίζεται η ανθρωπότητα: Σε αυτούς που αγαπάνε τις γάτες και σε εκείνους που αγαπάνε τους σκύλους.

Βρήκαμε τη χαρά μας εδώ στο μπλογκ, όταν το διαβάσαμε, καθότι αγαπάμε τέτοιους ο,τινανισμούς, οι οποίοι ναι μεν συνεχίζουν να σπέρνουν τη διχόνοια, αλλά τουλάχιστον έχουν χιούμορ. Εμπνευστήκαμε, ξύσαμε το κεφάλι, αν ήμασταν alternative αγοράκι θα χαϊδεύαμε και το μούσι, ψάξαμε, ρωτήσαμε, βιώσαμε και ιδού! Σας παραθέτουμε κι άλλες κατηγορίες με τις οποίεις προτείνουμε να διχαστεί ανελέητα το ανθρώπινο γένος.


    1. Με βάση το μετρό: να χωριστούμε σε αυτούς που αράζουν στις κυλιόμενες και σε αυτούς που τρέχουν σαν τρελοί. Πιστεύω ότι η πρώτη κατηγορία θα απαρτίζεται από πιο διασκεδαστικούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους, π.χ. γιαγιάδες, μωρά, αργόσχολους, καλλιτέχνες, ψωνάρες κτλ.

    2. Με βάση τα παιχνίδια που παίζουν στον καφέ: Α, εδώ η διχόνοια μετράει χρόνια. Άντε πείσε έναν φανατικό σκακιστή να παίξετε τάβλι. Θα σε θεωρήσει βλαμμένο και νεάτερνταλ. Και ο ταβλόβιος, αν του πεις να παίξετε σκάκι, θα σου πει ότι χωρίς ζάρια είναι βαρετό (αν και νομίζω ότι εμείς οι ταβλάκηδες μάλλον βαριόμαστε να σκεφτόμαστε, άσε που το σκάκι είναι παιχνίδι για ησυχία και περισυλλογή, και άντε να εκτονωθούμε μετά, ενώ στο τάβλι, βρίζουμε, γκρεμίζουμε πούλια, και στο τσακίρ κέφι το κλείνουμε και στη μάπα του άλλου).

    3. Με βάση τη μανιταροφαγία: Ή θα τρως ή δε θα τρως μανιτάρια. Κι αν δεν τρως μανιτάρια, γίνεσαι νούμερο ένα πρήχτης στην παραγγελία της πίτσας, θέλεις πάντα ειδική μεταχείριση, μέχρι και αλλεργία προφασίζεσαι για να τα γλιτώσεις από το γκουρμέ πιάτο σου. Οι μανιταροφάγοι, από την άλλη, δεν μπορούν να καταλάβουν τους μη-μανιταροφάγους: Σε τελική τι κακό υπάρχει στο να τρως μύκητες; Ο ίδιος, περίπου διαχωρισμός μπορεί να γίνει και για άλλα είδη τροφίμων, με κλασικά παραδείγματα το γάλα, τη φέτα και τη σοκολάτα (αν είναι δυνατόν).

    4. Στο τι πίνουν το πρωί: Άλλη μεγάλη διχόνοια χωρίζει εδώ τους φανατικούς του καφέ και τους τσαγοβοτανοπότες, Οι καφεπότες, μέχρι να πιουν την πρώτη γουλιά το πρωί (προσοχή, η κατηγοριοποίηση γίνεται αυστηρά για το πρώτο ρόφημα της μέρας), είναι οι πιο γκρινιάρηδες, σκουντούφληδες και γκαούγκαλοι άνθρωποι του κόσμου. Και, μόλις ρουφήξουν την πρώτη γουλιά από το μαγικό ζωμό, μεταλλάσσονται αμέσως σε χοροπηδηχτούλια χελωνονιντζάκια. Από την άλλη, οι τσαγοβοτανοπότες είναι συνέχεια πιο χαλαροί και δεν τους νοιάζει τόσο αν θα πιουν κάτι το πρωί ή όχι. Μα πώς μπορούν;

    5. Με βάση το πώς κοιμούνται: Υπάρχουν οι απλωτάκηδες, αυτοί, δηλάδή, που δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν kick boxing για να σε εκτοπίσουν, προκειμένου να απλωθούν σε ΟΛΟ το υπέρδιπλο, κι από την άλλη τα αρκουδάκια της αγάπης, που θα σου κάνουν κεφαλοκλείδωμα ολονυχτίς, για να δείτε όνειρα γλυκά (ή τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν, γιατί εσύ θα ξυπνήσεις με αυχενικό ή λουμπάγκο).

    6. Με βάση τι θέλουν στις διακοπές: Βουνό ή θάλασσα; Α, μην κάνεις το λάθος και νομίζεις ότι δεν έχει μεγάλη σημασία, διακοπές να είναι κι ό,τι να 'ναι, κτλ, γιατί αν το λες για καιρό και μπλέξεις με γοργόνες ή τρίτωνες, άντε να τους πεις μετά από πέντε χρόνια αέναου τραβολογήματος σε θάλασσες και ακτές ότι φέτος θέλεις δάσος. Πάλι καλά που υπάρχει και το Πήλιο.

    7. Με βάση τι υπολογιστή και τι λειτουργικό έχεις. Κλασική διχόνοια. Από τη μια οι Pcάκηδες, γνήσια τέκνα/κορόιδα του Γκέητς, από την άλλη οι πιο ψαγμένοι Μακάκηδες και Λινουξάκηδες. Αυτοί δίνουν πιο πολλά λεφτά ή δεν τους πειράζει να σκαλίζουν τα ασκάλιστα, στην περίπτωση των λινουξάκηδων, εμείς οι πτωχοί παιδευόμαστε με windows και δεξί κλικ. Α, ναι, και στερούμαστε βοήθειας, καθώς, αν ρωτήσω κάποιον φίλο μου που έχει Μακ για ένα πρόβλημα του υπολογιστή μου, θα μου πει ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΚ.

    8. Με βάση τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί: Οι Λεγκάκηδες και οι Πλεημομπιλάδες. Οι Λεγκάκηδες ήταν χωμένοι σε ένα σωρό τουβλάκια και έκαναν ό,τι μπορείς να φανταστείς. Οι Πλεημομπιλάδες, από την άλλη, είχαν πιο τυποποιημένα παιχνίδια. Τουλάχιστον, όμως, δεν έτρωγαν στη μάπα τόσο κίτρινο και έρευνες λένε ότι έχουν βγει πιο ισορροπημένες προσωπικότητες (καλά, αυτό το έβγαλα από το κεφάλι μου).

    9. Με βάση το RPG: Όποτε έχω πει σε πάρτυ dnd να κάνουμε ένα World of Darkness game, με κοίταξε σαν να είμαι φαν του Twilight. Και όποτε είπα σε Βαμπιρά να παίξουμε και dnd, πήγε να το συζητήσει με το Γιόρικ και δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ:


      "To DnD or not to DnD?"


    10. Με βάση τη μουσική: Από τη μια οι κλασικάκηδες, που έχουν κολλήσει σε ένα κομμάτι από ένα άλμπουμ από ένα συγκρότημα και σε πρήζουν όλη την ώρα για αυτό. Βαριούνται να ανοίξουν λίγο τα αυτάκια τους και να ψαχτούν σε κάτι νέο, το θεωρούν ιεροσυλία, βλασφημία και δε συμμαζεύεται. Και από την άλλη οι ποστ-τέτοιοι, που κάθε ώρα ακούν κι άλλο άλμπουμ, πρήζουν τον κόσμο με βομβαρδισμό από links στο youtube και μιλάνε με ενθουσιασμό για κάθε συγκρότημα που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του, λες και βρήκαν το Άγιο Δισκοπότηρο του πενταγράμμου.

    11. Με βάση τα κόμικς: Μαρβελάδες εναντίον D.C.άδων. Ο πιο παλιός εμφύλιος στην Ένατη Τέχνη, μεν τους μεν μεταμοντέρνους ματαλλαγμένους και τους δε πιο σκοτεινούς και πιο κουλτουριάρηδες. Ειδικά από τότε που μπήκε και η Vertigo στο παιχνίδι, σας έχουμε.

    12. Με βάση το τι καπνίζουν: Πακέτο VS. στριφτό, οι πακετάκηδες δεν αντέχουν καν να βλέπουν τους άλλους να στρίβουν, θεωρώντας το χάσιμο πολύτιμου χρόνου, ενώ οι στριφτάκηδες το αντιλαμβάνονται σαν ιερή τελετουργία και πρήζουν τους πακετάκηδες για τα συντηρητικά και τα χημικά που κατεβάζουν με τα έτοιμα τσιγάρα. Βέβαια, με την οικονομική κρίση και τα πνευμόνια να γίνονται σιγά σιγά σαν ανθρακορυχεία, δε βλέπω να συνεχίζεται για πολύ αυτή η διχόνοια.

    13. Με βάση το τι κάνουν στην τουαλέτα: Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πολλή ώρα στην τουαλέτα και άνθρωποι ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε. Οι πρώτοι χρησιμοποιούν το χρόνο της τουαλέτας σαν απόλαυση, διαβάζοντας αριστουργήματα της λογοτεχνίας, ενώ οι δεύτεροι προτιμούν να ραφινάρουν την παιδεία τους σε λιγότερο...αρωματισμένους χώρους, βλέποντας την τουαλέτα σαν αναγκαίο κακό. Υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων, βέβαια, που ανήκει στη δεύτερη κατηγορία αλλά κατά τη διάρκεια του αναγκαίου κακού τούς έρχονται οι πιο τρελές εμπνεύσεις, όπως, για παράδειγμα, αυτό εδώ το post.

15 σχόλια:

xristinanai. είπε...

otan sou elega oti exeis parei fora kai xezeis posts, den 8a mporousa na fantastw oti to kaneis kyriolektika.
8eloume ki alles postares me kathgorieeees.
apo otidhpote. kathgories indie gkomenas. kathgories ergodoth. kathgories xrhstwn facebook me vash thn profile pic tous. dunno.

Unknown είπε...

χαχαχαχαχ ρε συ εχουν γραφτει τετοια πραγματα και αλλου, αλλα ενταξει, κατι καμμενο θα βρω να γραψω ωσαν πουκί κι εγώ.

"otan sou elega oti exeis parei fora kai xezeis posts, den 8a mporousa na fantastw oti to kaneis kyriolektika."

ΕΛΙΩΣΑ

Αδύναμος Κρίκος είπε...

Αρχίζω να φοβάμαι για τη πνευματική μου υγεία... είμαι λίγο απ' όλα! (εκτός απο καπνιστής) :S

Unknown είπε...

Αδύναμος κρίκος; Τουναντίον, είσαι αυτό που τραγουδούσαμε στην κατασκήνωση "είναι ένας κρίκος πολύ δυνατός/ όπως ο κύκλος απόψε αυτός"! Κρίμα που δεν το βρηκα γιουτιουμπ, ουαααα!


Ένα ειναι το κακο, ότι με σενα δεν μπορει να τσακωθει κανεις! Μα πώς το αντεχεις αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Με βάση το RPG: osoi paizoume fallout apla ka8arizoume vampiria kai orcs me to bozar. apla pramata

mpelalidiko

Unknown είπε...

...και μετα βαζετε και τη γλωσσα πισω απο το δοντι σαν standard action:P

nihilio είπε...

To linux τρέχει κι αυτό σε PC (όχι σε Mac).

Μήπως εννοείς Windows-άκηδες;

Unknown είπε...

Τελοσπαντων, αυτους που εχουν πισι και γουιντοουζ και του υπολοιπους.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΑΚ. :p

Νικ, δε Γκ(ρ)ικ είπε...

Επίσης:
"Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και αυτοί που δεν το κάνουν"
:P

Unknown είπε...

...μα πώς το παράλειψα! :P

plektou είπε...

@nihilio: φυσικά και τρέχουν σε Mac!

@pooka: στο 11 νομίζω υπάρχει θέμα! τα μάνγκα που είναι ?? :P

anyway, πολύ καλό post και ακόμα καλύτερο το ότι γράφεις συχνότερα ;)

Unknown είπε...

@Πλεκτό-με-περίεργη-γραμματοσειρά:

1. Πες τους τα, πες τους τα!
2. Μανγκα? ηγσδφκηασδγδηγκασ
3. Εδώ βελονάκι =)

plektou είπε...

^^

στην Δύση διαβάζουν comics, στην Ανατολή manga: http://en.wikipedia.org/wiki/Manga

όσον αφορά τις κατηγορίες, υπάρχουν άτομα που διαβάζουν και τα δύο, και άτομα που διαβάζουν μόνο από μία από τις δύο κατηγορίες.

είναι Πλεκτού, παρατσούκλι από το 1ο έτος στην σχολή ^^

Unknown είπε...

Πλεκτού, θελω μαθηματα πλεκτου, δεν κατεω απο βελονες, I am a crocheteer, you see!

Χαχαχαχαχαχ τοτε ειμαι στη δευτερη κατηγορια, δεν το εχω πολυ με τα ασιατικα:P

Στο μπλογκ σου μονο γερμανικα γραφεις? Λεντερχοζεν κι ετς?

plektou είπε...

Πολύ ευχαρίστως! Αν και μένω Πατράσο, κάπως θα τα βολέψουμε. ξέρω και βελονάκι, αν και έμαθα σχετικά πρόσφατα ^^

Creative minds share the same hobbies? :P

Κυρίως στα ελληνικά, αν έχω μόλις γυρίσει από ταξίδι στα αγγλικά και στα γερμανικά κύριως κείμενα τρίτων..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...