8 Νοε 2010

Μαγευτικοί Προορισμοί: ΑΔΗΣ


Τι θα λέγατε να κάνετε κάτι τελείως έξω από τα τετριμμένα στις φετινές σας διακοπές; Ο Άδης, η υπέροχη αυτή χώρα κάτω από τη Γη, είναι από τους πιο hot προορισμούς, μόλις στο #2 κάτω από την Κόλαση.

Ο Άδης είναι ένα αναπτυσσόμενο κράτος με σταθερό πληθυσμό. Τα τελευταία 2000 περίπου χρόνια έχει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, αφού με την έλευση του χριστιανισμού μειώθηκαν οι γεννήσεις. Υπολογίζεται ότι πλέον αποκτά γύρω σε λίγες εκατοντάδες νέους κατοίκους κάθε χρόνο, κι αυτό μόνο χάρη στην ύπαρξη των νεοπαγανιστικών θρησκειών.

Το κλίμα είναι εύκρατο προς ψυχρό, καθότι δεν υπάρχει φως του ήλιου. Μη σπεύσετε όμως να πάρετε εξοπλισμό για σκι, γιατί οι θερμοκρασίες είναι αρκετά πάνω από το μηδέν. Πράγματι, ο Άδης φημίζεται για τα λιβάδια του με τους ασφόδελους, τα οποία περιέγραψε τόσο όμορφα ο Όμηρος στην Οδύσσεια.

Ο Άδης είναι ένα όμορφο κρατίδιο, με τρεις κυριότερες πόλεις: Την ομώνυμη πρωτεύουσα, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι κάτοικοι, τα Ηλύσια Πεδία, το αντίστοιχο L.A. , όπου διαμένουν οι πλούσιοι και διάσημοι, και το υποβαθμισμένο γκέτο του Ταρτάρου, όπου ζουν βαρυποινίτες και αναξιοπαθούντες.

Το πολίτευμα του Άδη είναι βασιλευόμενη δημοκρατία του προλεταριάτου. Το βασιλικό ζεύγος Πλούτωνα και Περσεφόνης χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το λαό και έχει παράσχει πολλές κοινωνικές παροχές. Όλοι ζουν αγαπημένοι και δεν γίνονται ποτέ εγκλήματα. “Είμαστε όλοι ίσοι και ήδη νεκροί, τι έχουμε να χωρίσουμε;” δηλώνουν χαρούμενα οι κάτοικοι. Μην ανησυχείτε, όμως, αν πιστεύετε πως πρέπει πάση θυσία να είστε νομικά προστατευμένοι: για κάθε ενδεχόμενο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του τόπου έχει ιδρύσει ένα Τριμελές Πρωτοδικείο, με δικαστές τους Αιακό, Μίνωα και Ραδάμανθυ.


Τι μπορείτε να κάνετε στον 'Αδη:


    1. Rafting: Ο Άδης έχει τέσσερα μεγάλα ποτάμια: τον Αχέροντα, τη Στύγα, τον Φλεγέθοντα και τον Κωκυτό, χάρη στα οποία έχει γίνει top προορισμός για τους λάτρεις των υγρών αθλημάτων. Κάθε χρόνο διεξάγεται το παγκόσμιας κλάσης τουρνουά υδρόβιων σπορ “Κυρα-Φροσύνη”.

    2. Καλλιέργεια σώματος και πνεύματος: στο γυμναστήριο/spa του Σισύφου, όπου όχι μόνο θα ασκήσετε το σώμα σας, σπρώχνοντας βράχους στην κορυφή ενός γκρεμού, αλλά και την υπομονή σας, αφού ο βράχος αυτός θα ξαναπέσει.

    3. Να δείτε celebrities: στον Άδη ζουν όλοι οι διάσημοι ήρωες της Ελληνικής Μυθολογίας. Επιτέλους θα αποκτήσετε το πολυπόθητο αυτόγραφο του Αχιλλέα, θα μιλήσετε με τον Ορφέα για την επανένωση των Pulp και, αν σταθείτε τυχεροί και πάρετε ακρόαση από το βασιλικό ζεύγος, ίσως φορέσετε το μαγικό κράνος του Πλούτωνα και γίνετε αόρατοι, ή φάτε γλυκό του κουταλιού ρόδι από τα χεράκια της Περσεφόνης.

    4. Να ξεχάσετε: στα περίχωρα του Άδη υπάρχει το κρασάδικο “Της Λήθης”, χτισμένο πάνω στην ομώνυμη ιερή πηγή. Μια βραδιά στης Λήθης και καθετί που σας βασανίζει είναι παρελθόν.

    5. Να θυμηθείτε ή να διαφωτιστείτε: Δίπλα από το κρασάδικο “Της Λήθης” υπάρχει το coffee-shop “Της Μνημοσύνης”, κι αυτό χτισμένο πάνω στην αντίστοιχη πηγή. Εκεί η καλή κυρα-Μνημοσύνη θα σας φτιάξει μοναδικά spacecakes με συνταγή του Άμστερνταμ, τα οποία θα ενεργοποιήσουν τα κέντρα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη μνήμη και θα σας ανοίξουν το τρίτο μάτι. Το coffee-shop της Μνημοσύνης χαίρει διεθνούς διάκρισης, το επισκέπτονται κατά κόρoν μύστες των Ιερών Μυστηρίων και έχει ενταχθεί και στο πρόγραμμα θεραπείας του Αλτσχάιμερ.

    6. Να κάνετε σεμινάρια μαντικής, δίπλα στους διακεκριμένους μάντεις Τειρεσία και Κάλχα, επίτιμους διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο της Αχερουσίας.

    7. Να απολαύσετε την τοπική κουζίνα: Για τους γκουρμέ και λάτρεις της γευσιγνωσίας προτείνουμε το εστιατόριο “Τάνταλος” στον Τάρταρο. Εκεί, ο βραβευμένος με πέντε χρυσά κουτάλια chef Τάνταλος θα σας σερβίρει τις μοναδικές του σπεσιαλιτέ: παιδάκι σούπα, παιδάκι γιαχνί και παιδάκι φιλέτο με σως κουρζέτ. Ωστόσο, αν η τσέπη σας και τα γούστα σας δε σας επιτρέπουν τέτοιες γκουρμέ πολυτέλειες, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να σταθείτε σε οποιοδήποτε σημείο του Άδη με το κεφάλι σας στραμμένο προς τα πάνω και το στόμα σας ανοιχτό και θα σας στάξουν αίμα προβάτου από τις θυσίες και μέλι, γάλα και κρασί από τις χοές που προσφέρουν οι δωδεκαθεϊστές.

    8. Να ακούσετε υπέροχη μουσική: Στην μπουάτ του Ορφέα, όπου ο παγκόσμιας κλάσης τροβαδούρος προσφέρει ένα μουσικό πολυθέαμα από ρέκβιεμ, θλιμμένες ερωτικές μπαλάντες και ορφικούς ύμνους. Θα ακούσετε και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως “Μη γυρνάς το κεφάλι”, “Έφυγε η Ευρυδίκη”, “Γαμώ το φίδι μου, γαμώ” και όλο το ρεπερτόριο από τον πλατινένιο δίσκο ορφικών ύμνων “Θυμιάματα”.

    9. Να αποκτήσετε το δικό σας pet: Η αλυσίδα pet shops “Ο Κέρβερος” έχει το μονοπώλιο στην εκτροφή των αξιαγάπητων τρικέφαλων σκυλιών με pedigree δεκαεφτά γενεών.


Πώς θα πάτε:

Από Ελλάδα: Από τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα στο νομό Πρεβέζης, όπου και υπάρχει το λιμάνι, το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρία “Ο Χάρων”. Το εισιτήριο είναι πραγματικά σε πολύ προσιτή τιμή, δύο οβολοί το άτομο. Ισχύει ειδική έκπτωση 50% για τους μονόφθαλμους.

Από Ιταλία: μέσω του Αβέρνους, ενός κρατήρα κοντά στην Κύμη (Cumae) της Καμπανίας, από όπου κατέβηκε στον Άδη ο Αινείας.


Disclaimer: Το ταξιδιωτικό πρακτορείο “ΕΡΜΗΣ ΨΥΧΟΠΟΜΠΟΣ Α.Ε” δε λαμβάνει καμία ευθύνη σε περίπτωση απόρριψης αίτησης για επιστροφή από τον Άδη.

9 σχόλια:

γαμώ το φίδι μου γαμώ είπε...

οκ. απλά ρησπέκτ.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πολύ, γαμώ το φίδι σου γαμώ! =)

Ανώνυμος είπε...

gia na katevoun ston axeronta prwta tha lavoun eidiko xrhsmo apo to nekromanteio ths kasdsiophs gia na exoun kalo dromo:p

Unknown είπε...

E ναι, χωρίς τελωνεία και διόδια δε γίνεται! Κι αντί για απόδειξη τους δίνουν μπισκοτο με χρησμο μεσα, το αντιστοιχο fortune cookie!

(οκ ειμαι σοβαρα)

Sinnerman είπε...

Ελκυστικός προορισμός!
Για αρχή θα παω μέχρι τον Αχέρωντα να δω το λιμάνι και τις εγκαταστάσεις των ΜΜΜ του
και σε λίγα χρονάκια θα μετοικήσω προς τα εκει :)

Τα σέβη μου για αυτό το ευφάνταστο καλοκουρδιμένο κείμενο!

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πολύ κύριε Ωρίωνα Δ'!

Να έχετε μια πολύ καλή βόλτα και ενημερώστε μας αν δείτε κάποιες αλλαγές από την μπροσούρα μας, δεν πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες εδώ! =)

Valandil είπε...

Και μένα που μου έχουν κολλήσει το παρατσούκλι "Μένιππος", πώς θα παω;;;

Πολύ γέλιο!

Unknown είπε...

Εσύ, Μένιππε, με ωτοστόπ.

Και να έχεις πάντα μια πετσέτα για παν ενδεχόμενο, κάτι ήξερε και ο Douglas Adams...

Filthy_Pagan είπε...

Θέλω να κάτσω μπάρα στο κρασάδικο της Λήθης!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...