16 Νοε 2010

Καλυτερέψτε τη ζωή σας με το Μέρφυ

Νόμος του Μέρφυ. Τρεις λέξεις που προκαλούν σύγκρυο σε όλους μας, καθότι ο νόμος του Μέρφυ είναι ίσως ο πιο ισχυρός συμπαντικός νόμος. Πιο αυξημένης τυπικής ισχύος κι από το ίδιο μας το Σύνταγμα. Ο Νόμος του Μέρφυ είναι ο Τσακ Νόρις όλων των νόμων. Τίποτα δεν μπορεί να τον κλονίσει. Στην διάρκεια της ιστορίας, έχουν ανεβοκατέβει καθεστώτα, έχουν γίνει επαναστάσεις, κάποιοι τόλμησαν να οραματιστούν ένα καλύτερο αύριο...Κανείς όμως δεν μπόρεσε να γλιτώσει από την ισχύ του τρομερού αυτού νόμου.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΑ, ΘΑ ΠΑΕΙ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΡΑΒΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΡΑΒΑ.

Η δεύτερη αυτή πρόταση είναι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον εδώ στο μπλογκ. Όταν εντρυφούσαμε στα άδυτα της λαμπρής (χμ) επιστήμης που λέγεται Νομική, στο Ποινικό Δίκαιο μάς είχαν διδάξει το νόμο της αιτιώδους συνάφειας: Ότι για να έχουμε έγκλημα, πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη πράξη η οποία θα φέρει και το αποτέλεσμα που καταδικάζει ο νόμος. Τι εννοώ: Ας πούμε, αν ο Κθούλου χώσει ένα πλοκάμι στα όπισθεν ευίσθητα σημεία του Γκοτζίλα και ο Γκοτζίλα πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία, τότε η αξιόποινη πράξη είναι, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα, αυτό που έκανε ο Κθούλου, κι επειδή ο Γκοτζίλα πέθανε, ο Κθούλου είναι ένοχος Γκοτζιλοκτονίας (μιας και δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για ανθρωποκτονία). Αυτό που θέλω να κρατήσετε είναι η αιτιώδης συνάφεια. Αυτή η αλληλουχία αιτίου και αιτιατού: ότι η μαλακία που θα κάνεις, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα, θα επιφέρει αποτελέσματα over 9000 φορές μεγαλύτερα σε ένταση.

Και σκέφτομαι: Δε θα μπορούσε κανείς να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της αιτιώδους συνάφειας προς όφελός του; Είναι που διαβάζω αυτό τον καιρό και για τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου και την έχω δει και λίγο επιστήμων. Κι αν δουλειά του δικηγόρου είναι να βρίσκει παραθυράκια για να την γλιτώσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτός που υπερασπίζεται, γιατί να μην κάνουμε κι εδώ στο μπλογκ, και μάλιστα αμισθί;

Ιδού, λοιπόν, φίλοι μου: Συμπαντικά παραθυράκια για να καλυτερέψετε τη ζωή σας, εκμεταλλευόμενοι το Νόμο του Μέρφυ και το νόμο της αιτιώδους συνάφειας, γιατί, αν μη τι άλλο, τη φράση "με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα" είναι πολύ badass να την λέει κανείς.

1. Για να έρθει γρήγορα το λεωφορείο: Ανάψτε τσιγάρο.

2. Για να έρθει σπίτι σας κόσμος για καφέ: Αδειάστε τον καφέ στην τουαλέτα. Πατήστε και το καζανάκι. Μην τσιγκουνεύεστε. Μέσα σε δεκαπέντε λεπτά, με πιθανότητα που αγγίζει την βεβαιότητα, θα σκάσει τηλέφωνο.

3. Για να έρθει κόσμος σπίτι σας για φιλοξενία: Μην καθαρίζετε το σπίτι σας για 2 βδομάδες.

4. Για να σας προτείνει κόσμος να σας φιλοξενήσει: Φροντίστε να φοράτε διαφορετικές κάλτσες. Bonus πόντοι αν οι κάλτσες είναι και τρύπιες.

5. Για να λάβετε ανήθικη πρόταση: Σταματήστε να ξυρίζεστε, να φοράτε αποσμητικό και να μοιάζετε άνθρωποι, τελοσπάντων, για 3 μέρες.

6. Για να σας προτείνουν μπαρότσαρκα: Φροντίστε να μην έχετε φράγκο.

7. Για να σας προτείνουν να πάτε σινεμά: Φροντίστε να έχετε κατεβάσει και δει την ταινία την προηγούμενη μέρα. Bonus πόντοι αν η ταινία που έχετε κατεβάσει είναι σε τρομερά χαμηλή ποιότητα και τη μισήσετε.

8. Για νας σας προσλάβουν στη δουλειά των ονείρων σας: Φροντίστε να σας έχουν προσλάβει τέσσερις μέρες πριν σε μια άλλη, απαίσια δουλειά, από την οποία δεν μπορείτε να φύγετε.

9. Για να κάνετε αισθητή την παρουσία σας σε ένα πάρτυ: Ορμήξτε στο μπουφέ και βοσκήστε όσο μαρούλι μπορείτε. Κατόπιν, χωρίς να κοιταχτείτε στον καθρέφτη, αρχίστε να χαμογελάτε σαν ηλίθιος.

10. Για να σας κάνουν ερωτική εξομόλογηση: Βγείτε με το αντικείμενο του πόθου σας και πιείτε αμφότεροι σαν να μην υπάρχει αύριο. Όταν θα έχετε κλειδωθεί στο μπάνιο για να χορέψετε βαλς με τον Πρόεδρο, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα, εκείνος/η θα είναι απέξω και θα σας κάνει κατάθεση ψυχής.

11. Για να σας προτείνουν να συμμετέχετε στο project των ονείρων σας: Φροντίστε να μη διαθέτετε καθόλου ελεύθερο χρόνο.

12. Για να δείτε τον/την πρώην τυχαία: Φροντίστε να έχετε παχύνει και γενικά να είστε σκιά του εαυτού σας. Κατόπιν αρχίστε να περιπλανιέστε σαν την Αστέρω στους δρόμους της Αθήνας.

13. Για να σας την ξαναπέσει: Φροντίστε να έχετε προχωρήσει στη ζωή σας.

14. Για να γνωρίσετε, επιτέλους, την αδελφή ψυχή σας: Φροντίστε να έχετε παντρευτεί και να έχετε κάνει παιδιά.

15. Για να κερδίσετε το τζόκερ: Φροντίστε να σας πατήσει αμάξι ενώ βγαίνετε από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

16. Για να κερδίσετε χρήματα χωρίς κάποιο τραγικό χτύπημα της μοίρας: Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο παραθυράκι για αυτό...

9 σχόλια:

Αστέρω είπε...

11, 12 & 13 = για να φορέσετε ζουρλομανδύα με την αξία σας, διαβάστε αυτά τα 3 για να θυμηθείτε παρόμοια γεγονότα.
So fuckin true.

Νικ, δε Γκ(ρ)ικ είπε...

"να χορέψετε βαλς με τον Πρόεδρο"

hmmm?

Unknown είπε...

@Αστέρω: Αυτο το άρθρο ειναι το απόσταγμα 25 ετών παρόμοιων περιστάσεων. Οπότε καταλαβαίνεις τι φοράω με την αξια μου.

@Νικ δε γκηκ: Τη χέστρα και το κεφάλι που γυρίζει με όλα τα συμπαρομαρτούντα εννοούσα, απλά είπα να φανώ λεπτολόγος.

Οποιοσδηποτε είπε...

Και επειδη δεν μπορω θα την πω την Καφριλα και ελπιζω να με συγχωρεσετε.

Αυτο το χωριο μου το λεμε "Παντοδυναμος ελεγχος". Μηχανισμοι αμυνας κι ετσι.

Πουκ, αναμενω εξορκισμο, ξερεις εσυ.

Unknown είπε...

Έχει πάρει πολλές ονομασίες αυτή η μέθοδος. Η πιο συνηθισμένη είναι "έβαλε χεράκια τ' κι έβγαλε ματάκια τ'". Από το χωριό μου, ξέρεις, εκεί που λένε "τσαπράγκαλα" με το παχύ τσ.

Αύριο; Μμμ;

Οποιοσδηποτε είπε...

Aμα δεν εχει επεισοδια σα κατ στο κεντρο και μπορω να κατεβω. Για τι ωρα λες ακριβως η εστω περιπου.

Τσατ το καναμε το μπλογκ σου, να'ουμ!

Bech είπε...

Και έχεις τον Coelho να σου λέει: "Όταν θες κάτι πολύ συνωμοτεί το σύμπαν να το αποκτήσεις". Άσε μας ρε Κοέλιε... Υπάρχει μόνο ο Murphy! .-

Ανώνυμος είπε...

ok to na anapseis tsigaro ontws pianei..kathe fora pou anava sthn palia prutaneia tsoup nato to bus...dhl tsigaro gia tsigaro de katafera na kanw 4 xronia sth stash!!!!

Unknown είπε...

@I am the admin: O Κοελιου πρεπει να εκτελεστει παραυτα με τις μαλακιες που λεει. Ισχυει το εξης: If you want very much to achieve something, fuck the universe and achieve it yourself.

@Anon: Ααααααχ. Παλια Πρυτανεια. Τι μου θυμιζεις τωρα. Τοτε που εκανα τρακα απο την κολλητη μου GR και Leader και την ξυπνουσα καθε πρωι να παμε σχολη, και τελικα μεναμε μεσα και ξεσκιζομασταν στο ταβλι και στον Mike Oldfield κι εκλαιγα στον καναπε της.
Σνιφ κλαψ λυγμ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...